2013. március 7., csütörtök

Sas torta


A következő torta amivel a webcukrász versenyen indultam egy formatorta volt vagyis sas torta volt. Nos ez sem ér egy fabatkát sem... szintén diploma. :(  A sakkbábuk csokiból készültek, a sakk alap unidec. A madarat airbrush-al festettem le és ecsettel alakítottam ki a tollazatát.    Itt meg tudjátok nézni a formatortákat: http://webcukrasz.lapunk.hu/?modul=galeria&a=97921

17 megjegyzés:

  1. Szerintem ez is fantasztikus! Amúgy a diploma is nagy kitüntetés, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HajniZoli, köszi :) háááát minden viszonyítási alap.... :S

      Törlés
  2. Kár, pedig gyönyörű a sasod :) A webcukrászon sajnos egyre inkább az egyéni szimpátia a döntő újabban :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab, köszönöm! :) Én idén indultam először.. nem tudtam hogy így működik :(

      Törlés
  3. Nem igaz,hogy egy fabatkát sem ér,tudom sovány vigasz,de nekem ez aranyérmes,Igazán egyedi alkotás!nem értem én a zsűrit,mit,miért,hogyan,mi alapján....Ne keseredj el Ildikó,igenis igényesek és szépek a tortáid!

    VálaszTörlés
  4. Ne legyél ilyen negatív!
    Első eredményem nekem is diploma lett.
    A zsűri - valószínűleg - azt is figyelembe vette, hogy sablont használtál (?) (ha nem, akkor nagyon ügyi!) a figurákhoz, és a sajátkezű készítést jobban értékelik. De nagyon sok kritérium alapján döntenek, nem mindig a tetszetős torta nyer, sokkal inkább előnyben van az egyedi, aprólékos, sok munkával járó művelet. Ők látják, hogy mivel jár egy-egy részlet kidolgozása.
    De ezt csak én gondolom így, lehet, hogy nem így van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. M@rti, csak a sakk figurák készültek öntőformával, a sast kézzel formáztam meg. Rengeteg idő volt és nagyon aprólékos munka. Remélem legközelebb nagyobb sikert érek el.

      Törlés
  5. A sas nagyon tetszett. Profi munka! Sakkban nem vagyok otthon, így a sast és a sakkot nem tudtam összekapcsolni. Talán ez lehetett a zsűri "baja is". Illetve a sakktábla négyzetei szokatlanul helyezkednek el.
    Remélem, nem baj, ha nem csak dicsérek, hanem véleményt is írok. Csak a dicséretből nem tud profitálni az ember, s úgy látom, mélyen megérintett az eredmény, kudarcként fogod fel, pedig nem kellene. Csodás dolgokat készítesz.S majd jönnek az eredmények, meglásd!
    Nem tudom, hogy a webcukrászon, az egyéni szimpátia hogy lehet döntő. Én speciel senkit nem ismerek a zsűriből, Némóval meg egyetlen egyszer találkoztam: tavaly a díjátadáson egy kézfogás erejéig.
    Ugyanakkor idén egy torta értékelését nem tudom hova tenni. Vagy a zsűri volt vak, vagy én vagyok kritikus, mert az egyik dísztortán, amelyik aranyat nyert, olyan bődületes hibákat lehet látni nagyítás nélkül is, hogy szinte kiveri az esztétikai biztosítékot.


    Fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  6. Galagonya, először a sast formáztam meg de kevésnek tartottam... utána jött az ötlet hogy sakktáblára rakom mintha abból jönne ki, a sakktábla is direkt van fordítva hogy megakadjon rajta a szem.. de ezek szerint nagyon kevés volt.... Azért remélem hogy a diplomás torták közt is körülnéztél!

    VálaszTörlés
  7. Még egy kis megjegyzés/észrevétel:
    A versenyt ugyan Lenke és Némó szervezi, de nem ők döntenek! A zsűritagok nevét mindenki "okmányán" meg lehet találni, és a verseny fő weblapján is szerepelnek.

    Millye <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. M@rti, köszi aranyos vagy, hogy leírtad mert nem voltam vele tisztában hogy ki volt a zsűri. :)

      Törlés
  8. Szerintem túl sok mondanivalód volt egyszerre, és nem tudták (én sem először...) összerakni, hogy mi miért. A Sas fenomenális, gyönyörű munka! Szerintem ha csak simán egy ágra, vagy domboldalra helyezed, természetes környezetbe, lazán arany. Bár a zsűri nekem is fura, került olyan torta előtérbe, amit nem is értek (full gagyi volt), míg más, rengeteg órát sejtető aprólékos és eredeti, technikai bravúrral vagy precizitással alkotott pedig hátul kullog... Fejet fel, ez egy ilyen nap volt. Nekem bejön! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina, nálad van az igazság! Rávetítettél arra hogy mi lehetett a baj! Valóban néha a kevesebb több :) és így utólag nézve valóban jobban jártam volna egy ágon ülő sassal mint ezzel. Köszi :)

      Törlés
  9. Profi a sas! Nekem a csokrod és a babás torta jobban bejött, de tudod hogy én amúgy is kastély rajongó vagyok :) Nekem a sas túl "kemény", de nyertes akkor is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bogi, aranyos vagy :) Legközelebb (már ha lesz ilyen hogy legközelebb) hallgatok rád,mert amit ajánlottál azzal tuti jobb helyezést érek el :)

      Törlés