2013. március 4., hétfő

Tejszínes eperkrém

Egy újabb pohárkrém. A majdnem tavasz jegyében tejszínes eperkrémet készítettem. Gyors egyszerű és mindemellett finom is.

Hozzávalók:

3 dl tejszín (nálam állati volt)
3 evőkanál porcukor
20 deka eper
díszítésnek csokikanál.

A lehűtött tejszínt porcukorral felvertem és egy kis adagot habzsákba tettem a díszítéshez, az eper egy részét áttörtem szűrőn egy részét felkockáztam (pár darabot hagytam a díszítéshez pl a tálka belsejébe szeletkéket vágtam valamint egész szemeket a kész desszert tetejére) majd a felvert tejszínhez kevertem. A tálkák belső falára felszeletelt epret tettem és beleöntöttem az eperkrémet. A tetejüket tejszínnel díszítettem és egy szem epret nyomtam mindegyikre. Csokikanállal isteni finom :)


12 megjegyzés:

  1. Eper-tejszín-csoki... tévedhetetlen párosítás ;)

    VálaszTörlés
  2. óh, és ráadásul csokikanállal...hmm.. én is bevállalnám, mit ne mondjak! :)

    VálaszTörlés
  3. De kis egyszerű, de menyire tavasz-íze van! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina, bizony alig várom, hogy jöjjön a gyümölcsszezon :)

      Törlés
  4. Csodás! Jöhetne hozzánk is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Marisz, köszönöm aranyos vagy! :)

      Törlés
  5. Zsu, ha talizunk akkor kapsz :-)

    VálaszTörlés