2013. március 7., csütörtök

Babás torta

Mivel is kezdhetném a monológomat? Talán azzal, hogy imádok ilyen babát készíteni és az sem tántorít vissza ettől a hobbitól, hogy az első versenyen amire nagy nehezen rászántam magam hogy benevezzek csupán egy diplomát ért. Nem írnék igazat ha azt írnám, hogy nem bánt... Az önbizalmam ismét romokban, de akkor sem adom fel. Elfogadom a zsűri döntését és levonom a tanulságot, hogy bizony kevés vagyok mint mackósajtban a brummogás. Egyébként sok gyönyörű torta készült a versenyen amit itt megnézhettek: http://webcukrasz.lapunk.hu/?modul=galeria&a=97928  Gratulálok a nyerteseknek.


15 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok Neked! Csodás ez a baba, a torta és dehogy vagy kevés! Van következő is:-)

    VálaszTörlés
  2. Millye, a babáid zseniálisak! Ha elolvasod a kommentemet a sas tortádhoz, akkor a véleményemet is megtudod. Én emiatt nem indultam idén...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab, sajnos ez van... sajnálom, hogy idén nem indultál! :(

      Törlés
  3. Csodaszép és egyedi,és nagyon sok munka van egy baba elkészítésével,nem vagy kevés egyáltalán és igen, ne add fel,csak így tovább és alkoss csodatortákat!

    VálaszTörlés
  4. Nem értem ennek a tortának a helyezést, és ezt nem vigasztalásból mondom, hanem tiszta szívből!! Én egyébként felismertelek a babáról és Rád szavaztam a Top10-ben. Nekem ez egy aranyérmes munka, mind a torta, mind a figura tekintetében! Szerintem csodálatos tortákat készítesz, ne hagyd hogy bármi is eltántorítson erről az útról!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teller-cake, jaj de kedves vagy! Nagyon köszönöm, hogy rám szavaztál! :) Te melyik tortával indultál?

      Törlés
    2. A Forma-kategóriában az egérfogóssal...:)

      Törlés
    3. Teller-cake, jaj az nagyon jó lett :)

      Törlés
  5. Írtam egy jó hosszút, erre elszállt. :(
    Kedves Millye!
    Építkezz a kudarcból! Két évvel ezelőtt, amikor elindultam a webcukin, én csak oklevelet kaptam. Igaz, csak pár torta előzményem volt, a technikákat sem ismertem, de a sok Hello Kitty és egyéb tucattorta között sikerült viszonylag egyedit alkotnom. Ennyire volt elég. A verseny után kikértem Földi Lenke véleményét, s ő őszintén elmondta, miben látja a hibát. Pár dolog rosszul esett, többel egyet értettem. Utána már tudatosan figyeltem, hogy ne kövessem el ezeket a hibákat.
    Tavaly ezüstig jutottam. Most már tudom, hogy valószínűleg a figura miatt vontak le (tavaly). Ugyan a fejéhez hobbyboltos sablont használtam, de azt még utána még javítani kellett (jócskán), de a többi része teljesen sk. volt. Mint idén a tatai Farsang kupán kiderült, a zsűri a saját szemének sem mindig hisz: Lenkének azért adtak csak ezüst minősítést, mert azt hitték, hogy sablonnal készültek a figurái, s drót merevíti a nyakukat. Aztán, mikor kiderült, hogy teljesen sk., s nincs benne drót, akkor sem korrigálták az eredményt.Szóval a sablonra tuti rámennek.
    Idén aztán jött egy jó ötlet, eléggé technikás is volt az elkészítése, meghozta az aranyat.
    Figyelve az eddigi versenyek zsűrizését, bár nem mondják meg nyíltan, mire figyelnek, több mindent néznek egy tortánál: tálalás, a technika nehézsége, összetettsége, kivitelezés, ötlet...stb.
    Ne keseredj el, nem TE voltál kevés, hanem a torta volt kevés erre a versenyre, mint ahogy anno nem én voltam kevés, hanem a tortám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Galagonya, köszi! Az hogy kevés volt a torta szerintem túlzás :( azért volt vele munka és nem is a tortával hanem a babával... mire a kis ruháját kézzel megfestettem... de mindegy is, változtatni már nem lehet rajta, köszönöm hogy leírtad nekem!

      Törlés
  6. Ha leülepedett benned, akkor térjünk vissza a témára.;)

    Két év távlatából már én is máshogy látom az akkori tortámat, ami szintén órákig készült...gondolhatod, házi fondatból egyenként szikével vágtam ki a szirmokat, próbáltam erező nélkül élővé tenni, szárítani, szétesett, nem állt meg...aztán mégis...és a fotózás...ááá
    Mosolygok az akkori sértett magamon, s a tortán is, de vállalom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Galagonya, a mostani cukorvirágok már kiszúróval készültek? Nem találtam a verseny cukorvirágaidat a blogodon, még nem töltötted fel?

      Törlés
    2. Már fent van. A pünkösdi rózsa és a cosmos kiszúróval készült, a többi még házi módszerrel.

      Törlés