2012. december 6., csütörtök

Tejszínes kávékrém torta

Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
140 g cukor
125 g vaj
csipetnyi só
175 g liszt
1/2 csomag sütőpor

a töltelékhez
400 g habtejszín
250 g mascarpone
150 g porcukor
1 cs habfixáló
1 kis csésze finom kávé (nálam a Davidoff kávé a nyerő)
ha túl lágy a krém akkor 1 cs zselatin fix

ezen kívül:
200 g tejszín
100 g porcukor
1 cs habfixáló
10 darab csokoládé "kávészem"
100 g csoki

A vajat a cukorral és a tojássárgájával felhabosítjuk majd  a sütőporral összeszitált liszthez öntjük és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a csipet sóval felvert tojásfehérjét. Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tortasütőbe és előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a mascarponét simára keverjük a kávéval és a porcukorral. A lehűtött tejszínt keményre verjük a habfixálóval és a mascarponés krémhez keverjük. A tortát három részre vágjuk. Az alsó piskótalapot egy süteményes tálra fektetjük majd körbevesszük egy tortagyűrűvel és a fele krémet rásimítjuk. Rátesszük a következő piskótalapot amire rásimítjuk a maradék krémet. Végül ráhelyezzük az utolsó piskótát is. Pár órára a hűtőbe tesszük hogy jól áthűljön.

A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük és megkenjük vele a torta tetejét és oldalát. Fésűkártyával elsimítjuk és csíkozzuk. A tetejére habrózsákat nyomunk. A torta oldalára csokiforgácsot szórunk.

 

4 megjegyzés:

  1. Már régóta izgatja a fantáziámat a kávékrémes torta, de a gyerkőcök miatt eddig nem készítettem el! Viszont (javíts ki, ha tévedek) úgy látom, hogy ebben a krémben az egy csésze kévá ugye nem is annyira érződik? Csak éppen annyira, amennyire kell!:)

    VálaszTörlés
  2. Igen :) De van erre is megoldás hogy ha koffeinmentes instant kávét teszel bele. A nescaffé relax nagyon finom viszont koffeinmentes :)

    VálaszTörlés
  3. Tejszínhab, hmmmm a kávékrém íze mennyei volt :)

    VálaszTörlés