2012. december 13., csütörtök

Csoki sakkfigurák / Chocolate chess

Felkeresett egy hölgy, hogy sakktábla tortát szeretne sütni az apósának a 70. születésnapjára(aki profi sakkozó) de nem kap sehol csoki sakk formát Én szívesen megcsináltam neki. Tejcsokis és fehér csokis sakkbábukat készítettem. Nem volt egyszerű dolgom mert a csoki olvadós volt de azért végül sikerült megbirkóznom a feladattal.



15 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Leírást nem hozol? :)

    VálaszTörlés
  2. Jesssszusom,nagyon jók lettek! Megkérdezhetem hol lehet ilyen öntőformát vásárolni,vagy Te hogyan készítetted el ezeket a csodás formákat!?

    VálaszTörlés
  3. Komolyan hihetetlen, amiket csinálsz! Elképesztő! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi :) A leírás csupán ennyi: A csokit temperáltam majd formába öntöttem. Másnap a fél fél bábuk belső felét kicsit megolvasztottam és összeillesztettem :)

    VálaszTörlés
  5. Lizi, szerencsére már van öntőformám. Így már könnyebb megcsinálni :) Külföldről rendeltem annyi a macera vele hogy fél fél bábut lehet vele kiönteni amit még össze kell illeszteni és nem mindegy az sem hogy milyen csokit használsz hozzá mert ez nem szilikonforma így nehezebben lehet kivenni belőle. A csokikhoz gumikesztyűvel nyúlok így a higiénia is adott valamint a kezem hőmérséklete nem olvassza vissza a csokit és nem hagy ujjlenyomatot a csokin. Pár hónapja még láttam valahol a neten szilikon öntőformát Magyarországon de pár napja amikor ismét rákerestem már sehol sem találtam :( pedig jóval olcsóbb volt mint amennyiért én vettem...

    VálaszTörlés
  6. Hogy te miket tudsz?! ATYAÉG! Milyen fantasztikus karácsonyi gasztro ajándék lehetne, ha LENNE ÜGYESSÉGEM ÉS KITARTÁSOM HOZZÁ!!! Addig csak bámulom az újabb remekművedet párás szemekkel...:)

    VálaszTörlés
  7. Heti menük, köszi :) Azért te is tudsz csodákat kreálni :) karácsonyi gasztro ajándéknak én idén csoki kanalat gondoltam forrócsokizáshoz :D

    VálaszTörlés
  8. Fantasztikusak lettek, csak ámulok...:-O Vétek megenni őket.

    VálaszTörlés
  9. Teller-cake, köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    majd áprilisban nekem is kellene készítenem egy sakk tortát a páromnak,viszont sakk figurákat nem tudok sehonnan se beszerezni.
    megkérdezhetem,hogy hány cm-esek a bábuk,amiket csináltál?
    a másik kérdésem viszont az lenne,hogy ha szükségem lenne kb 7-8 db bábura,csinálnál nekem is?
    esetleg e-mail címét ha adnál,megbeszélhetnénk majd a részleteket.
    előre is köszönöm!
    Szandra

    VálaszTörlés
  11. rendben,majd jelentkezem!köszönöm szépen! :-)

    VálaszTörlés
  12. El vagyok ájulva ezektől a szépségektől :-) Nagyon ügyes és kreatív vagy <3

    VálaszTörlés
  13. Szia nagyon szuper bábúk! Ha megkérhetlek nekem is csinálsz egy szettet? Holnap vagy holnap után át is venném :)

    VálaszTörlés