2012. november 13., kedd

Karamell rózsa

Régi vágyam, hogy megtanuljam a ( húzottcukor ) karamellvirág készítést. Van egy nagyon kedves ismerősöm Bali Évi aki nagyon profi ebben is. Tőle lestem el két évvel ezelőtt a grillázs művészetét. Tegnap meglátogatott és elhozta a profi karamellező felszerelését. Rózsát készítettünk. Türelmét ezúton is szeretném megköszönni. Ha jól emlékszem 4 rózsát törtem el készítés közben, közte volt az ő rózsája is amit egy óvatlan pillanatban elborítottam fáklyával :D

Karamelles tapasztalataim a következők:
  1. Túl meleg (az én kezemnek) 
  2. Könnyen törik
  3. Nehéz formázni 
  4. Időigényes egy egy virág elkészítése (nekem... Évi szerint csak gyakorlás kérdése) 
Kíváncsi vagyok mennyi ideig "pihenek" hogy újra készítsek egy rózsát vagy bármit karamellből :) 

Az első rózsák eltörtek mint már írtam így nem tudtam lefotózni őket két rózsa nem fotogén így meg sem próbáltam lefényképezni :)  Viszont az utolsónak már rózsa alakja lett így ezt megmutatom nektek na meg Évi rózsáit is :) Próbáltam más-más helyen fényképezni, hogy jobban látszódjon. Az én karamell rózsám:





Évi csodás karamell rózsái:  


2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép rózsát készítettél,Te akinek ilyen szép torták,virágok,babák kerülnek ki a kezei közül,csak idő kérdése mikor örvendeztetsz meg minket egy csodás karamell munkával.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm Lizi a kedves soraidat! :)

    VálaszTörlés