2013. február 25., hétfő

Raffaello golyó (ostyába töltött verzió)

Kedvencünk a raffaello :) elég régóta szerettem volna készíteni és most hogy sikerült ostyát szereznem hozzá így elkészítettem.

Hozzávalók 40 darab golyóhoz:
5 deka kókusztej
5 deka tejpor (jelen esetben sovány tejpor volt)
10 deka vaj (nem margarin)
~6-7 deka porcukor
40 darab mandula
ostya
kevés tejszín
kókuszreszelék a hempergetéshez

Kevés felmelegített  tejszínben feloldottam a porcukrot, a vajat felolvasztottam és hozzákevertem a porcukros tejszínhez, majd a kókusztejet és a tejport beleöntöttem és jól összekevertem. Nem túl kemény masszát kaptam. A mandulát forrásban lévő vízbe tettem és pár percig benne hagytam. Így nagyon könnyen lejött a héja. A masszából kivettem 2 evőkanálnyit és ezt felhígítottam tejszínnel (ebbe kell beleforgatni a kókuszreszelék előtt a golyókat hogy rátapadjon a kókuszreszelék) a raffaello ostyákat ollóval körbevágtam, majd a mélyedésekbe beletettem a keményebb masszát,  beleszúrtam egy egy mandulát és összeillesztettem a félgömböket. A hígabb masszába belemártottam majd végül a kókuszreszelékbe hempergettem bele. Lezárható dobozba rakosgattam őket és betettem a hűtőbe dermedni.


16 megjegyzés:

  1. Hogy mik vannak! Nem is ismerem ezt a gömbölyű ostyát! Hol lehet kapni?
    Meggyőzött a recepted!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. M@rti, a cukrász diszkontban vettem. Nem is drága és ha jól emlékszem akkor 100 darab van egy csomagban de holnap megszámolom pontosan :)

      Törlés
  2. Gömbostya? :O De jó! Én is, én is, én is szeretnék! :D Ez tuti megcsinálós! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is ez ugrott be először, hogy hol lehet ilyen ostyákat venni. Másodjára pedig arra gondoltam, hogy én is imádom a Raffaello golyót, régebben mindig ezt kértem és kaptam, ha édességre vágytam. Szívesen elkészíteném:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Heti menük, kíváncsian várom a véleményedet ha elkészítetted :) Közben pontosan megszámoltam mennyi az annyi :) egy csomagból 108 darab raffaellot tudsz készíteni. Az ára 380, Ft :D

      Törlés
  4. Waooo, imádom a raffaellot-és házilag olcsón ilyen sokat elkészíteni... szuper :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab, bizony ha kiszámolom akkor kb. 2000,-Ft-ból van bő száz darab raffaellom :)

      Törlés
  5. De jó,így ostyával még soha nem készítettem,mert nem is tudtam,hogy lehet ilyet vásárolni :),na és 2000 ft 100 db,tényleg nem drága :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ditta Judit, bizony én is véletlenül akadtam rá erre a gömb ostyára :)

      Törlés
  6. Millye,
    ez nagyon jó!
    köszi kubu !!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó! Karácsonyra ferrerót készítettem belőle, most raffaelló lesz! (Én pici pogácsaszaggatóval szurkáltam ki a félgömböket :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katyi, ferreró receptet keresek én is, szívesen kipróbálnám azt is :) A pogácsaszaggatós trükk eszebe sem jutott, köszi :)

      Törlés
  8. Kókusztejet hol lehet kapni? Vagy sima tejjel meglehet csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Julianna, én bioboltban vásárlom. :) http://www.biowebaruhaz.eu/7-bio-es-natur-elelmiszerek/74-novenyi-italok-tejszinek/blue-dragon-kokusztej-400-ml.html Kókusztejporral is meg tudod csinálni azt több helyen lehet kapni, pl CBA, Achan stb.

      Törlés