2013. március 4., hétfő

Tejszínes eperkrém

Egy újabb pohárkrém. A majdnem tavasz jegyében tejszínes eperkrémet készítettem. Gyors egyszerű és mindemellett finom is.

Hozzávalók:

3 dl tejszín (nálam állati volt)
3 evőkanál porcukor
20 deka eper
díszítésnek csokikanál.

A lehűtött tejszínt porcukorral felvertem és egy kis adagot habzsákba tettem a díszítéshez, az eper egy részét áttörtem szűrőn egy részét felkockáztam (pár darabot hagytam a díszítéshez pl a tálka belsejébe szeletkéket vágtam valamint egész szemeket a kész desszert tetejére) majd a felvert tejszínhez kevertem. A tálkák belső falára felszeletelt epret tettem és beleöntöttem az eperkrémet. A tetejüket tejszínnel díszítettem és egy szem epret nyomtam mindegyikre. Csokikanállal isteni finom :)


12 megjegyzés: