Hozzávalók:
1,8 liter tej
1 evőkanál házi vaníliás cukor
7 evőkanál cukor
8 tojás
1 csipet só
1,5 evőkanál liszt
Felteszem a tejet melegedni. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéhez egy csipet sót teszek és egy kis kanál cukrot. A sárgájához a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habverővel addig verem amíg szépen "kifehéredik" ekkor beleteszem a lisztet és csomómentesre keverem. A tejből kiveszek 3 decit, ebbe fogom megfőzni a tojásfehérjét. A többi tejbe óvatosan belecsurgatom a tojássárgájás egyveleget és folyton kevergetve felmelegítem (nem szabad túlfőzni mert
Egészen eddig (a tejforralás miatt) macerásnak éreztem ezt a receptet, de általad kedvem támadt elkészíteni :)
VálaszTörlésTejszínhab, hajrá madártej projekt. Majd írd meg hogy hogy sikerült :)
TörlésKépzeld Millye, én nem szeretem a madártejet, de ritkán szoktam készíteni a családnak.
VálaszTörlésA tied nagyon guszta, és szépen mutat a füles poharakban!
Marisz, :D pedig fini a madártej :) Miért nem szereted?
TörlésNagyon finom! Jöhet hozzánk is:-) nagyjából így készítem, csak a liszt helyett vaníliás pudingport használok.
VálaszTörlésHajniZoli, a pudingporos verziót én is kipróbáltam már de túl sűrű lett... :) biztos az arányokon kell csak kicsit módosítani.
TörlésMi meg egyáltalán nem teszünk bele lisztet vagy keményítőt! :)) Jaj, de régen ettem! Hiányzik! Azt hiszem nekiállok. :)
VálaszTörlésDina, de akkor nem lesz túl híg ha nem teszel bele "sűrítőt"?
TörlésBalaton-nyi mennyiséget döntöttem magamba szoptatós édesanya koromban! Mindig apukám készítette nekem, mindig ugyanúgy: finoman! És bár nem tervezek negyedik gyereket, azért hétvégén főzök egy adaggal! Csak egy dolgot sajnálok: nem tudom ilyen szép poharakban tálalni...:)
VálaszTörlésHeti menük, nekem is sok tejet csinál a madártej :-). Apukád nagyon ügyi :-)
VálaszTörlés