Györgyitől kaptam pár hete tesztelésre egy kiló fondant. Ma végre eljutottam odáig hogy kipróbáljam. Maradt egy nagy adag piskótám, így gondoltam, hogy mignont készítek. Főzött/vajas csokikrémmel töltöttem meg a piskótákat, majd fánkszaggatóval kerek formákat szúrtam ki belőle, vékonyan megkentem felhabosított vaj/porcukor/vaníliás cukor egyveleggel és betettem a hűtőbe dermedni. Addig a fondant gőz felett folyamatos keverés mellett 40 fokra melegítettem, majd piros ételfestékkel megfestettem. A piskóta "korongokat" rácsra tettem és ráöntöttem a fondant. Egy evőkanál fondant nyomózsákba töltöttem és a mignonok tetejét "berácsoztam". Mindegyik mignon tetejére cukorgyöngyöt tettem, miután kihűlt betettem a hűtőbe. Tapasztalatom a következő: Könnyű vele dolgozni, jól terül, nagyon könnyen színezhető (wilton zselés ételfestékkel színeztem) Felhasználhatósága sokrétű. Készítettem sütinyalókát is amit a fondantba mártottam onnan pedig cukorgyöngybe hempergettem. A kedvenc tortámat (Eszterházy) is el tudom majd készíteni vele. Írókázni is tökéletes :)
Szépségesek a mignon-jaid, gratulálok! :))
VálaszTörlésDina, köszönöm a dicséretet! :)
TörlésNagyon szépek a sütikék,a színük is nagyon tetszik. A házi fondant is így viselkedik, ha felmelegíted?
VálaszTörlésHajniZoli, köszönöm! Házi fondannal még nem próbáltam, én abból eddig csak a nyújtható "verziót" készítettem el :)
TörlésHát Te nagyon ügyes vagy! Sütinyalókához én is próbáltam, nem sok sikerrel. Nagyon sok ment rá, és a súlya miatt lecsúsztak a nyalókák a saját szárukon.
VálaszTörlésNem kell egy kis vízzel felhígítani?
M@rti, köszönöm! :) Lehet hogy túl puha volt a sütinyalókád és azért is húzta le a súly. Nem dermesztetted előtte a sütinyalókákat? A sütinyalókához egy kicsit hígabb fondant használtam. Lehet hogy a tiéd túl sűrű volt?
TörlésGyönyörűségesek lettek, de szívesen lekapnék egyet a képről...:)
VálaszTörlésTeller-cake, köszönöm szépen :)
Törlés