2013. március 2., szombat

Mignon és sütinyalóka

Györgyitől kaptam pár hete tesztelésre egy kiló fondant. Ma végre eljutottam odáig hogy kipróbáljam. Maradt egy nagy adag piskótám, így gondoltam, hogy mignont készítek. Főzött/vajas csokikrémmel töltöttem meg a piskótákat, majd fánkszaggatóval kerek formákat szúrtam ki belőle, vékonyan megkentem felhabosított vaj/porcukor/vaníliás cukor egyveleggel és betettem a hűtőbe dermedni. Addig a fondant gőz felett folyamatos keverés mellett 40 fokra melegítettem, majd piros ételfestékkel megfestettem. A piskóta "korongokat" rácsra tettem és ráöntöttem a fondant. Egy evőkanál fondant nyomózsákba töltöttem és a mignonok tetejét "berácsoztam". Mindegyik mignon tetejére cukorgyöngyöt tettem, miután kihűlt betettem a hűtőbe.  Tapasztalatom a következő: Könnyű vele dolgozni, jól terül, nagyon könnyen színezhető (wilton zselés ételfestékkel színeztem)  Felhasználhatósága sokrétű. Készítettem sütinyalókát is amit a fondantba mártottam onnan pedig cukorgyöngybe hempergettem. A kedvenc tortámat (Eszterházy) is el tudom majd készíteni vele. Írókázni is tökéletes :)



8 megjegyzés:

  1. Szépségesek a mignon-jaid, gratulálok! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a sütikék,a színük is nagyon tetszik. A házi fondant is így viselkedik, ha felmelegíted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. HajniZoli, köszönöm! Házi fondannal még nem próbáltam, én abból eddig csak a nyújtható "verziót" készítettem el :)

      Törlés
  3. Hát Te nagyon ügyes vagy! Sütinyalókához én is próbáltam, nem sok sikerrel. Nagyon sok ment rá, és a súlya miatt lecsúsztak a nyalókák a saját szárukon.
    Nem kell egy kis vízzel felhígítani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. M@rti, köszönöm! :) Lehet hogy túl puha volt a sütinyalókád és azért is húzta le a súly. Nem dermesztetted előtte a sütinyalókákat? A sütinyalókához egy kicsit hígabb fondant használtam. Lehet hogy a tiéd túl sűrű volt?

      Törlés
  4. Gyönyörűségesek lettek, de szívesen lekapnék egyet a képről...:)

    VálaszTörlés