2013. május 17., péntek

Cukorcsipkés karamell rózsás torta

Régóta szerettem volna már cukorcsipkét készíteni mert nagyon tetszenek a cukorcsipkés torták. Főként esküvői, menyasszonyi, eljegyzési tortákon láttam. Nagyon elegáns lesz tőle az alkotás :)  A torta tetejét a csipkén kívül karamellvirággal (karamell rózsával) díszítettem. A karamell (húzott cukor) még most sem a barátom mert egyszerűen nem bírom a túl meleg "masszát"... hiába lehet szépeket alkotni belőle csak ne lenne annyira meleg :)  Az elkészült finomságot természetes fénynél is lefotóztam és vakuval is. Az első képnél még nem volt a torta tetején cukorcsipke. A fotózás után nagyon üresnek találtam így tettem rá és újrafotóztam.








5 megjegyzés:

  1. Álomszép ez a torta! Tökéletesen kidolgozott, elegáns, igazi ünnepi.
    Te mestere vagy a csipkeverésnek is!
    Van valami, amihez nincs tehetséged? :)

    VálaszTörlés
  2. Elegáns nagyon! A csipke és a rózsa rajta csodaszép.

    VálaszTörlés
  3. Egy éve talán hogy egy külföldi oldalon kinéztem magamnak a cukorfátyolt. Sajnos az ára visszatartott attól, h megrendeljen, de szívesen gyönyörködök az ilyen tortákban, a tiéd pedig igazi szépség :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab, köszönöm szépen! Azóta az árak lejjebb mentek és szerintem érdemes rá beruházni :)

      Törlés