Imádom a somlói galuskát. Nem kell vele sokat bíbelődni és finom is. Kell hozzá csokis, vaníliás és diós piskóta, csokiöntet, darált dió, rum, tejszín. Amíg sül a piskóta addig elkészítem a csokiöntetet. Én a csokiöntetet nem kakaóporral készítem hanem étcsokit olvasztok teszek bele egy kicsi rumot ízlés szerint porcukrot, majd felöntöm egy kevés tejszínnel. Ha kihűlt a piskóta kockára vágom. Felverem a tejszínhabot vaníliás cukorral. Egy tálba vagy pohárba rétegezem a hozzávalókat. A legaljára öntök a csokiöntetből majd a rummal meglocsolt piskóta következik aztán dió, tejszínhab, csokiöntet és így tovább :) A másik pohárdesszert mézeskalácsos lett, hogy hangolódjunk a karácsonyra. A rétegeknél a piskóta helyett mézeskalácsokat rétegeztem a poharakba egy kis őrölt fahéjat és mézet is csempésztem a csokiöntetbe és a tejszínbe. Csokidísszel, csokikanállal és mézeskaláccsal díszítettem a pohárdesszerteket.
Hű, hát nem is tudok választani közülük, szépségesek!
VálaszTörlésKöszi :) elfogytak pillanatok alatt pedig nem ez a kettő készült belőlük :D
VálaszTörlés