2012. március 25., vasárnap

Tejszínes túrókrém desszert eperdzsemmel

hozzávalók:
  • 25 deka mascarpone
  • 50 deka túró
  • 4 dl tejszín (állati) 
  • 20 deka porcukor
  • 1 vanília kikapart belseje vagy 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja és egy kevés kifacsart citromlé 
  • 1 csomag zselatin fix
  • eperdzsem (lehetőleg házi) 
A túrót szitán áttöröm majd a mascarpone-vel összekeverem, hozzáadom a porcukrot, vanília kikapart belsejét, a citrom héját és levét és alaposan összekeverem. Ezután hozzáadom a felvert tejszínt (amibe a felveréskor már beletettem a zselatin fix-et) és óvatosan elvegyítem benne. Tálkákba teszem a krémet és eperdzsemet teszek a tetejére majd tejszínhabbal gazdagítom. Csoki szivarkákat, csokoládé reszeléket illetve olvasztott csokoládét is lehet a tetejére tenni. Én csoki szivarral díszítettem aminek az elkészítése nagyon egyszerű mégis rendkívül mutatós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése