2013. május 31., péntek

Bohóc és Kutyus tortafigura


Imádok figurákat készíteni főleg ha a kedvemre valót készíthetem. Egy elmaradt bemutatóra készült ez a bohóc. Tortissimo-tól van a dekorációs massza amiből készültek. Nagyon jó dolgozni ezzel az anyaggal, könnyen formázható, jól színezhető.





2013. május 27., hétfő

Pillangó torta

Pillangó torta és mellé tündér tortácskák készültek. A torta is és a tortácskák is csokis piskótalap dobos krémmel töltve. A pillangót airbrush-al festettem le burkolás után és cukorgyöngyökkel díszítettem.

2013. május 24., péntek

Scooby doo torta /Scooby doo cake

Újabb mesehősöket formáztam meg. Scooby doo a Dán dog és barátja Bozont került a  torta tetejére. Valamint szellemek, denevérek bagoly és a háttérben egy szellemkastély. A figurák smartflex dekorációs masszából készültek. A fa amin a bagoly ücsörög virágdrótból van. A kastélyt cukormasszából készítettem. A csokis piskóta dobostorta krémmel lett megtöltve. A tortát lila airbrush festékkel fújtam le.




2013. május 19., vasárnap

Micimackó és szamár torta

Zsu barátnőm kisfiának (Gergőnek) készült ez a micimackós torta. Gergő nagyon szereti micimackót és szamarat. Több ötletem is volt. Zsunak nagyon tetszett az előző tortájuk zöld alapja így most is zöldre festettem. A tortára elkészítettem micimackó házát is. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Gergőnek hogy tetszett a torta :)  A vaníliás piskótát tejszínes túrókrémmel töltöttem meg a krém közé ropogós csokiréteget tettem.





2013. május 17., péntek

Cukorcsipkés karamell rózsás torta

Régóta szerettem volna már cukorcsipkét készíteni mert nagyon tetszenek a cukorcsipkés torták. Főként esküvői, menyasszonyi, eljegyzési tortákon láttam. Nagyon elegáns lesz tőle az alkotás :)  A torta tetejét a csipkén kívül karamellvirággal (karamell rózsával) díszítettem. A karamell (húzott cukor) még most sem a barátom mert egyszerűen nem bírom a túl meleg "masszát"... hiába lehet szépeket alkotni belőle csak ne lenne annyira meleg :)  Az elkészült finomságot természetes fénynél is lefotóztam és vakuval is. Az első képnél még nem volt a torta tetején cukorcsipke. A fotózás után nagyon üresnek találtam így tettem rá és újrafotóztam.








2013. május 11., szombat

Emeletes táska torta

Ugye írtam már, hogy imádom az ilyen hasonló csajos cuki tortákat elkészíteni? :)  Most sem volt másképp. Egy Chanel táskás tortát készítettem némi Gucci "beütéssel" mert a táska "bambusz" füle tipikus Gucci :)  A táskára készült egy biléta is amin az ünnepelt kora lett feltüntetve. A torta alsószíntje tejszínes túrókrém ropogós csokoládérétegekkel. A táska dobostorta krémet rejt. A fekete gyöngysor ehető cukorgyöngyökből készült.

Harcsa torta

Harcsa tortát készítettem legalábbis valami hasonlót  egy nagy horgásznak. A tortázáson kívül a másik hobbim a horgászat és volt már szerencsém élőben is találkozni harcsával. :)  Mégsem mondom hogy egyszerű dolgom volt amikor meg kellett formáznom ezt a "jószágot" . Cukormasszából készítettem egy horgot pergetővel amit lüszterfestékkel festettem le. A harcsa tortát tejszínes túrókrémmel töltöttem meg. Faragás és burkolás után airbrush-al festettem le a harcsát.  Legközelebb (már ha lesz ilyen) már tudom mi az amit máshogy fogok csinálni. Jó lett volna pár fázis fotót készíteni a munkafolyamatról, de a nagy kapkodásban ez is elmaradt. A fotózásnál az eső és a borongós idő is bezavart úgyhogy az sem lett valami jó minőségű. Külön szeretném megköszönni egyik kedvenc blogtársamnak  M@rtinak a segítséget! :)


2013. május 10., péntek

Vadászpuska torta

A férjem ismerősének készült ajándékba ez a vadászpuska torta. Tejszínes túrókrémmel töltöttem meg. Burkolás után airbrush-al festettem le.



Dobostorta

Lehet, hogy finom a dobostorta de nem is gondoltam volna, hogy ennyire macerás elkészíteni. Kezdjük azzal, hogy egyesével kisütöttem 8 lapot... már itt gyanús lehetett volna a dolog. A krém elkészítése egyszerűbb volt, az íze mennyei volt. Amikor elkészült a krém is akkor a lapok közé töltöttem és sütőkeretbe   betettem még egy kicsit dermedni a hűtőbe. Amikor kellőképp lehűlt akkor a félretett krémet rásimítottam a torta oldalára. Aztán jött a következő akadály... mit nekem karamell... ezerszer csináltam már... na igen. Aztán amikor az elsőt leégettem a második adag kikristályosodott akkor a harmadik adagnak már félve álltam neki. Végül sikerült megcsinálni. Nem lett a legszebb de az íze fenomenális volt. Egy dolog biztos, hogy egy darabig nem készül nálam dobostorta :)

A recept kiskuktától van amiért nagyon hálás vagyok neki :)

Hozzávalók a krémhez:

5 tojás
250 g cukor
rum ízlés szerint
125 g étcsoki
2,25 evőkanál kakaópor
250 g vaj (nem margarin)

Hozzávalók a laphoz:

7 tojás
7 púpos evőkanál liszt
7 púpos evőkanál cukor
csipet só

Hozzávalók a karamellhez:

15 deka cukor
2 tk vaj
2 tk ecet
4 evőkanál víz

2013. május 5., vasárnap

Hintó torta hercegnővel / Carriage cake

Ismét egy csupa csajos rózsaszín cukiság. Imádtam készíteni. Nagyon régi vágyam volt, hogy tortából hintót faragjak, így mikor szabad kezet kaptam ennél a tortánál (a kérés csupán az volt, hogy emeletes legyen, rózsaszínű és a szőke hercegnőt meg pillangókat tegyek rá) akkor eldöntöttem, hogy a torta felső szintje lesz a hintó. A hintó kerekeit, a koronát, pillangókat, hercegnőt 3 nappal hamarabb elkészítettem, hogy legyen tartásuk. A torta az alsó szintjét tejszínes túrókrém ropogós csokiréteggel, a felső rész oroszkrémmel töltöttem meg. Íme a mesebeli hintós torta:



2013. május 4., szombat

Twilight torta / Twilight cake

Az első Twilight tortám. Éreztem, hogy el fog jönni az idő amikor elkészíthetem. Aki nem tudja  annak leírom, hogy a Twilight egy négy kötetből álló vámpír románc, fantasyregény-sorozat. A könyvek borítóján különböző szimbólumok vannak ezek kerültek rá a tortára. Az Alkonyat az első rész amin egy piros almát fogó kéz van. Az Újhold a második rész amin egy fehér-vörös tulipán látható. A harmadik kötet a Napfogyatkozás aminek a borítóján egy vörös szalag látható. A negyedik könyv a Hajnalhasadás aminek a borítóján egy sakktábla van egy piros gyaloggal és egy fehér királynővel. Az alma kekszmasszából készült amit leburkoltam és airbrush segítségével fújtam pirosra. A tulipán drótos virágtechnikával készült. A piros sakk bábú marcipánból készült a fehér pedig csokoládéból. A torta alsó része tejszínes csokikrémmel lett megtöltve a felső rész tejszínes túrókrémmel. A twilight tábla cukormasszából készült.