2013. január 29., kedd

Spongyabob ananász háza tortából

"Valahol a Csendes-óceán mélyén, annak egy be nem határolható szegletében létezik egy város: Bikini-fenék. Ott éldegél egy ananászban SpongyaBob Kockanadrág (egy tengeri szivacs) akinek Patrik a tengeri csillag a legjobb barátja. Spongyabobnak háziállata is van: csigusz.... " Nos íme a másik spongyabobos torta.  Annyi változás van a keveredés miatt, hogy csigusz helyett Tunyacsáp került végül erre a tortára, de erről a cseréről már nem készült fotó. A torta főzött csokikrémmel lett megtöltve amit dermedés után ananász szerűre faragtam. A szép narancssárga színt airbrush-al fújtam rá. Háttérnél is fotóztam, de valahogy így utólag nézve a bordó háttér nem nagyon illik a narancssárgához :)



Spongyabob kockanadrág és barátai torta

Egy nap két spongyabobos torta és egy kis keveredés... ez volt a mai nap. A torta tetején marcipánból csillagpatrik, spongyabob és tunyacsáp... Csakhogy tunyacsáp a másik tortára kellett mert erre csiguszt kértek :D   Így kétszer lett fotózva. A kakaós piskótalapok főzött csokikrémmel lettek megtöltve. A tortát burkolás után airbrush-al festettem le.
Íme a végeredmény a helyes elrendezéssel:



2013. január 20., vasárnap

Mopsz torta ( 3D dog cake )

Ez a mopsz kutyás torta eddigi életem legnehezebb, legmunkaigényesebb, legidőigényesebb tortája volt. Viszont a végeredmény mindenért kárpótolt. Amikor a felkérést megkaptam akkor pár nap gondolkodási időt kértem. Volt egy b verzió is ha esetleg úgy érzem hogy nem merem elvállalni, de a kihívás miatt inkább ezt választottam. Pisztáciás főzött krémmel lett megtöltve a pisztácia maggal dúsított piskóta. A tortát egy éjszakán át dermesztettem, majd másnap elkezdtem a faragást és csak faragtam, faragtam, faragtam :) Burkolás után airbrush-al fújtam rá a színeket.






2013. január 19., szombat

Keresztelős torta csipkézett kis cipőkkel

Kicsit munkaigényes torta de a végeredményt látva nagyon megérte vele dolgozni. Egyébként meg imádom az ilyen cuki csajos csipkés tortákat készíteni ♥  Oroszkrémmel lett megtöltve a torta aminek az oldalára cukor csipkét tettem a tetejére pedig egy pár csini csipkézett cukor cipőcskét, valamint cukorgyöngyöket és cukorvirágokat.



Shrek torta

Hol volt hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egy egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak.... :) Végre egy mesebeli shrek torta amit elkészíthettem :) A csokis piskóta főzött csokikrémmel lett megtöltve. Shrek, szamár és Fiona marcipánból készült. Nem volt olyan könnyű vele dolgozni mert a marcipán nagyon lágy a cukormasszához képest. A torta tetején a fa(daradka) cukormasszából van. Airbrush segítségével fújtam rá a színt.


2013. január 11., péntek

Autógumi torta

Azt hiszem, hogy sokáig emlékezni fogok erre a tortára. Nem azért mert elégedett vagyok vele hanem azért mert gasztronómiai problémák merültek fel.... Az egész úgy kezdődött, hogy előző nap megsütöttem és megtöltöttem a tortát majd egy éjszakára betettem a hűtőbe. Reggel amikor levettem róla a tortakeretet akkor a torta elkezdett "elmászni" és a csokikrém pedig szó szerint kifolyt belőle... mellékesen megjegyzem hogy én  marha  nem a megszokott csokikrémmel töltöttem meg. Itt kezdődött a versenyfutás az idővel. Új torta sütése, krém főzése/hűtése, torta betöltése és hűtése. Szerencsére az utolsó pillanatban a fekete ételfesték por is megérkezett. Burkolás után a tortát még fekete folyékony airbrush festékkel is lefújtam. Legvégül a felnit festettem le ezüst ételfestékporral majd rátettem a  feliratot. Az abroncs torta elkészült de a tanulságot elraktároztam magamba.

2013. január 6., vasárnap

Cseresznyevirágos torta

Az új év első tortája amit cukorvirágokkal pontosabban egy egész cseresznyevirág ággal és pillangókkal díszítettem. Nem sok időm volt rá mert későn jött a felkérés és ezért is döntöttem úgy hogy cseresznyevirágot készítek. A torta tejszínes túrókrémmel lett megtöltve.